NKO sommerleir 2015

… en ubetinget suksess sett med FKK-øyne.

Sommerlerien 2015 var lagt til flotte Lundheim folkehøyskole på Moi med Egersund Karateklubb som arrangør. Med de beste instruktører som er å oppdrive ble det en opplevelse for de 6 fra Finnsnes som tok den lange veien til den andre enden av landet.

Shian Nygren og Shian Collins sammen med Silje, Frode, Aleksander, John Annar, Finn og Erik Anders

Leiren åpnet på ettermiddagen torsdag den 25.juni av Shihan Øyvind Andreassen fra Bergen Karateklubb og som er WKO Country representative for Norge samt 2. visepresident i Kampsportforbundet. Etter den korte men formelle åpningen startet første felles treningsøktene med de to meget anerkjente instruktørene Shihan Howard Collins og Shihan Håkan Nygren. På kvelden holdt Shihan Håkan Nygren foredrag om treningskultur, og hva som skal til for å prestere maksimalt i en konkurransesituasjon herunder coachens viktige rolle.

Fredagen ble fulgt opp med en morgenøkt før frokost der fokus var å komme skikkelig i gang med dagen, gjennom trening av Renraku, en før lunch der fokus var basic og kata og en økt før middag der kamp var på menyen. Utrolig inspirerende økter de man fikk innblikk i karatens kobling mellom basic, kata og kamp. Betydelig klokere avsluttet man dag to med et utrolig spennende og engasjerende foredrag av Shihan Tore Sunde-Rasmussen som fokuserte på viktigheten av å sette seg mål, være tro mot dette og jobbe hardt for å nå det. Vi fikk her innblikk i hans prestasjoner som fjellklatrer med meritter som bestiger av Mount Everest to ganger og det å ha besteget de høyeste fjellene på alle 7 kontinenter(«Seven summits»). Han fortalte også om sine to forsøk på å bestige verdens farligste fjell, Anapurnia 1, med «dødsrate» på nesten 40%! DET var ekstremt!

Lørdag … ja da var det duket for natt-trening og vi ble da vekket … husker ikke … en time midt på natta for å kjøre en tradisjonell nattøkt innendørs, for der etter å igjen krype til køys. Morgenøkten utgikk og vi startet dagen med frokost, litt grunnleggende førstehjelpsopplæring med vår egen NKO-lege, Sensei Øyvind Erikson og en ny økt klokken 10 med fokus på basic og kata. Kampfokus ble satt på økten etter lunch og i forlengelsen av denne økten startet Frode og Finn  på sine respektive graderinger. Etter 1t og 45 min med basic og kata var det klart at begge to hadde vist at de behersket det tekniske nivået som skulle til for det nivået de skulle opp til. Denne dagen ble avsluttet med grilling og sosialt samvær.

Søndagen var dagen for oppbrudd, men en økt skulle gjennomføres på formiddagen. Kamptrening for de som ikke skulle gradere og 10 manns-kumite for de som skulle gradere. Finn får overrekt bevis for bestått gradering av Shihan Øyvind Andreassen og i bakgrunnen står FrodeFrode og Finn skulle i den «varme ilden» og etter 10 meget tøffe kamper var bestått gradering et faktum. Frode bestod 3. dan graderingen (og er nå Sensei) og Finn bestod 1. dan (og er nå Sempai). Graderingskomitéen var enstemmig i sin avgjørelse! Finnsnes Karateklubb er veldig stolte og gratulerer begge med strålende gjennomført gradering.
Det anmerkes at de fleste treningsøktene ble gjennomført utendørs i flott sommervær.Så får vi håpe dette også kommer nordover før sommeren er over. Et variert og innholdsrikt program, godt tilrettelagte fasiliteter, svært god mat, meget kunnskapsrike instruktører fra Sverige og et godt resultat for våre to som graderte seg, gjorde årets sommerleir til en ubetinget suksess fra A til Å!

En stor takk til NKO og Egersund karateklubb og staben på Lundheim folkehøgskole for et flott arrangement!

Samlet gjeng på sommerleir

God sommer!

FKK.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Stamina HOT Finnsnes 
Strandveien 68 
9300 Finnsnes

Nulla consequat malesuada turpis, fringilla varius ipsum varius vel. Sed tortor arcu, finibus non lacinia et, dignissim nec sapien.