Hvorfor trene karate?  

Vi er skapt til å bruke kroppen vår aktivt. Når vårt daglige arbeid ikke er nok til å holde kroppen i form, må vi gjøre det selv – bl.a. med idrett som et godt alternativ. Ved å trene karate, arbeider du med alle musklene i kroppen, bevegelighet, koordinasjon og styrke forbedres. Du blir dessuten psykisk sikrere på deg selv, og mange opplever at karate bedrer selvtilliten både i dagliglivet og i situasjoner som trenger vilje og karakterstyrke. Selvsagt er karate bra dersom du skulle komme opp i voldelige episoder; å aktivt kunne forsvare seg selv er en hovedsak i all karatetrening. HVEM TRENER KARATE? Karate trenes av alle, uansett alder og sosial status. Treningene er et samlingspunkt som fører folk sammen. På treningene rangeres medlemmene etter et graderingssystem.

HVOR OFTE KAN MAN TRENE?

Hvor mye du trener avhenger av hvor ofte du vil gå opp til ny grad. Det går an å gradere seg 2 ganger årlig. Innenfor hver grad er det nye teknikker, spark og kata (mønster) som må læres, og hver karateelev føler at de har prestert noe stort og tatt seg ut etter at de har gradert seg.

GRADENE I KYOKUSHIN KARATE

Hvitt belte – nybegynner
Oransje belte – 10.kyu
Oransje belte – 9.kyu
Blått belte – 8.kyu
Blått belte – 7.kyu
Gult belte – 6.kyu
Gult belte – 5.kyu
Grønt belte – 4.kyu
Grønt belte – 3.kyu
Brunt belte – 2.kyu
Brunt belte – 1.kyu
Svart belte – 1.dan og opp

HVILKET UTSTYR TRENGS?

I begynnelsen trenes det i vanlig gymantrekk, men uten noe på føttene. Etter hvert som du finner ut at karate er tingen for deg, kjøper du en karatedrakt (”gi”). Etter første gradering bør du også skaffe deg hånd- og leggbeskyttere da kamptreningene intensiveres. Det er også lurt å skaffe seg brystbeskyttere for de kvinnelige utøverne og suspensorium for de mannlige.

MOSJON OG/ELLER KONKURRANSE?

Klubbens instruktører er erfarne og godt skolerte innenfor Shinkyokushinkai karate. De vil til enhver tid være behjelpelig og gi veiledning under treningene. Noen trener for å komme i- eller holde seg i god form, andre ønsker også å konkurrere. Karate er en individuell idrett, og målet med å trene blir like individuelt. Treningene legges opp slik at alle skal kunne yte sitt beste.

OPPTAK OG INNMELDING I KLUBBEN

Våre medlemmer er jenter og gutter, kvinner og menn i alle aldre fra 8 år og oppover. Treningene er svært allsidige og gir et meget godt grunnlag for utvikling av koordinasjon, konsentrasjon, balanse, styrke, smidighet og utholdenhet. Karatetreningsformen skiller seg allikevel mest ut fra andre aktiviteter ved at det legges betydelig vekt på det mentale, gjennom fokus, dyp konsentrasjon, sterk spirit og streng disiplin. Dette er elementer som på sikt vil gi positive utslag for den enkelte på trening og også i hverdagen utenfor treningslokalene. Karatetrening passer for alle som finner dette interessant, uansett hvilke forutsetninger eller ambisjoner den enkelte måtte ha på forhånd.

De som begynner å trene karate hos oss, opplever at dette er noe fremmed og helt nytt. Det betyr at alle starter på samme kunnskapsnivå. Derfor, for at den enkelte skal få best mulig oppfølging og utbytte av treningene, arrangerer vi nybegynneropptak normalt 2 ganger pr år (kan variere ut fra klubbens ressurser), slik at alle får lære de helt grunnleggende elementene i karate. Dette er helt nødvendig for de som ønsker å utvikle seg videre som karateutøver. De som ønsker å begynne å trene karate hos oss må derfor starte opp ifm disse opptakene.

Finnsnes karateklubb tar altså normalt opp nye medlemmer i september og januar hvert år. Dato for opptak vil uansett annonseres, så følg med på vår nettside og/eller facebookside.

Klubben benytter Idrettens MedlemsSystem (IMS) via Norges Kampsportforbund og NIF. Innlogging til egen profil i Idrettens ID kan du finne nederst på forsiden, du/utøver kan allerede være registrert via andre idrettslag. Registrering som nybegynner i Finnsnes karateklubb kan du også gjøre elektronisk direkte her like før/etter faktisk opptak : medlemskap

Du kan dersom elektronisk registrering ikke er mulig i stedet fylle ut registreringsskjema ved oppstart i dojoen, eller ta ut følgende skjema som fylles ut og leveres til en av våre instruktører.

Nye medlemmer registreres videre av klubben i NKF (Norges Kampsportforbund), under Norges Idrettsforbund, og NKO (Norges Kyokushin Organisasjon). Medlem er via medlemsavgiften forsikret gjennom forbundene.

De som begynner får trene to uker gratis før kontigent og treningsavgift skal betales.

Mer om priser og vårt medlems- og betalingssystem finner du HER.